13 Temmuz 2012 Cuma

SU


      Temmuz ayının içinde olduğumuzu belli eder bir halde hava sıcaklıkları, terimizin son damlasına kadar savaşır vaziyetteyiz sıcak havalarla, bu havalarda bize hem girerek hem altına girerek hemde içerek en büyük azizliği yapan maddede SU o olmasa ne yapardık tarifini bile düşünemiyorum.

      Moleküler olarak ufak bir bilgi vermek gerekirse; Su, kohezyon kuvvetine sahip renksiz, kokusuz ve tatsız sıvı bir maddedir. Kimyada formülü (H2O) 2 Hidrojen ve 1 Oksijenn atomundan meydana gelmiştir. Su, kendi molekülleri arasında çekim kuvveti sayesinde dağılmadan kalabilir. Moleküllerin dipol olması nedeniyle su, birçok maddeye yapışabilir, suyun ıslatma özelliği burdan gelmektedir diyip benim esas derdime gelmek istiyorum. ( Hişt bunları biliyorum ama böyle tarif edemem ona göre)


      Bugün günlerden cuma sabahtan beri 4 litre su içmişimdir. Ama kaç kere şakır şakır terledim bilmiyorum. İnşaatta bulunduğumdan dolayı ne durumda olduğumu anlatmamada gerek yok sanırım. üstüne üstlük cuma namazınada gidince ayakta abdest aldım denilebilir namaz kılarken, esas korkumda gelecek hafta cuma günü Ramazan başlıyor ve ben gene kendime eziyet çektirip oruç tutma niyetindeyim. Nasıl olacak onu bilemiyorum ama korkusu bile yetiyor. Yanımda her daim yarım litrelik su ile gezen ben bakalım ne yapacağım Allah yardımcımız olsun bu yaz hele İstanbulda hele hele İstanbulda olup çalışmak zorunda olan arkadaşlara.....
    

4 yorum:

  1. Geçen sene ben de nasıl oruç tutarım diyordum ki açlıktan kan şekeri düşüp bayılan bir insanım normalde ama Allah sabrını da gayretini de veriyor niyetlenince bence. Geçen sene 20 günden fazla oruç tutmuştum bu sene de gözümü korkutuyor ama başlayınca da gerisi geliyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştırıyorum kendimi Denizin Yıldızı... İlk iki gün çok önemli atlatırsam gerisi kolay..

      Sil
  2. Allah kolaylık sağlıyor.2-3 sene sonra en uzun ramazanları geçircez bildiğim kadarıyla.okey,101 efendime söyliyim kelime oyunu falan bunlara saldıralım :) emir sen çalış ama..patron demicekmi size saat 2 ye 3 e kadar çalışın.yada ramazan boyunca istirahat edin.işler 10 gün geciksin.sizin canınız saolsun demiyormu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EEEEe diyor ama rüyamda .... Usta sakat olacak ya.. Hele ilk 3 4 günü sorma bile

      Sil