30 Temmuz 2012 Pazartesi

MOTORSİKLET ve SCOOTER

Bu bir scotter racing değil...
    Bilirsiniz ki bende iki tekerlek merakı vardır. Bisiklet seyahatleri motorsiklet gezmeleri derken bayağı bayağı iki tekerlek bağımlısı oldum. Genelde motorsiklet denilince çoğu insanın tepkisi aaa o çok tehlikeli yaa yok yok olur. Ama bir kere bindiniz mi gazı sizin  çevirmenize izin verdiğinde yada rüzgarı yüzünüzde hissettiğinizde başlıyor tutku kıvılcımları, aklınızın her köşesinde kalacak bir duygu motorsiklet, onun için yeni yollar bulabilirsiniz kendinize, yolların bitmesini istemeyen kişi olabilirsiniz. Hızlı veya tehlikeli gitmenize gerek yok yeterki o iki tekerin ortasında oturun o zaman yanınızdaki önünüzdeki arkanızda her araçtan daha havalısınızdır. Sadece uçan kaçar sizden, onunda hazzı başka (bu arada onuda birşekilde becermek istiyorum hayırlısı) ama şimdilik yapacak birşey yok sanırım.
Üstündeyken herkesin aklı kalır...
  
    Trafik size uğramaz yollarda, hafif tempoda freni bile unutursunuz. Hele öyle sevimli scooterlar çıktı ki bayağı bayağı ilgi uyandırıyor yollarda, isterseniz ve birazda adrenalin derseniz size 600 lük oda mı kesmedi 1000 tavsiye ederim ama şimdilik scotter tercihimdir. Çünkü ötekinin sınırı yok ne yazık ki ...





     



   Adrenalin bağımlısı değilim ama galiba olmak üzereyim. Stresinizi alıp rüzgara bıraktığınızı unutmayın.  Hızı sevmem ama  kültür fizikte bana  göre değil. Lütfen bir kere deneyin hiç olmazsa rüzgar sizede onun üstünde özgrüce çarpsın derim.
İtalyan markası Piaggio motor denince hele hele scooter deyince aklıma ilk gelen firmalardan, oda sektörün önde gelenlerinden biri olduğunu yaratıcılık seviyesiyle gösteriyor. Yukarıda anlattığım gibi çoğu insan iki tekerlekten korkar bu korkusu olanlara üç tekerlekli scotter yaparak yeni bir yorum getirdi motorsiklet dünyasına, kullanımı inanılmaz kolay olan model kullanım olarakta yürümek gibi denebilir. Yürüyebilen herkese tavsiye ederim.
Şunun Sevimliliği ne ya....

2 yorum:

  1. Neden kimse yorum yazmamış yahu! Ne bu Ramazan uykusu mu milletin ki:)
    Ben hiç anlamam bu motor işinden. Hayatımda binmedim, kimse de gel tur atalım demedi. (yazarken bir yandan düşünüyorum, denmiş miydi yoksa:))

    YanıtlaSil
  2. Canları sağolsun Semi tırsıyor millet iki tekerlek olayından galiba :) demiştir demiştir

    YanıtlaSil