17 Temmuz 2012 Salı

2012 OLiMPİYATLARI ve TÜRKİYE

Türkiye, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na tarihinin en fazla branşında ve en yüksek sporcu sayısı ile katılacak. Türkiye’yi Londra’da 16 branşta 66’sı kadın, 48’i erkek toplam 114 sporcu temsil edecek. Son 2008 Beijing Olimpiyat Oyunları’nda 20’si kadın, 48’i erkek, toplam 68 sporcumuz yer almıştı.

Yaklaşan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi sporcularımızın en geniş katılım sağladığı branş olarak atletizm öne çıktı. 2008 Beijing’de 16 olan atlet sayımız Londra’da 25 kadın, 8 erkek olmak üzere 33’e ulaştı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Türkiye 4x400 kadın bayrak takımının 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda yarışacağını açıkladı. Böylece Olimpiyat tarihinde ilk kez atletizmde bir Türk bayrak takımı oyunlara katılma hakkını elde etti. İlk 16 ülkenin olimpiyat vizesi aldığı bayrak yarışlarında Türkiye, 16. sıradan oyunlara dahil edildi. Bayrak takımlarının yaptığı en iyi iki derecenin ortalaması alınarak oluşturulan listede Türkiye, 3:29.77’lik ortalamayla, bir sonraki Kanada’dan saniyenin yüzde 13’ü önünde Londra biletini kaptı.
 
2012 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan Basketbol Kadın Milli Takımımızın Londra’da ilk kez yer alacağı olimpiyatlarda aynı zamanda filenin sultanlarıda orada bizi temsil edecekler.
     Milli okçu Begül Löklüoğlu, ABD'de katıldığı Dünya Kupası yarışmalarında Olimpiyat elemelerini geçerek, klasik yay bayanlarda 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

     Yüzmede İstanbul’da yapılan milli takım seçmelerinde100 metre kurbağalamada 1.09.17’lik derecesi ile Dilara Buse Günaydın Olimpiyat A barajını geçti. Daha önce de Burcu Doğanay 50 metre serbestte A barajını geçerek Londra’ya gitmeye hak kazanmıştı. Aynı zamanda olimpiyatlara 5. kez katılmaya hak kazanarak yeni bir rekor kıran derya Büyükuncuyu tebrik ediyorum.

 

   Dikkat ettiyseniz tam tamına 66 tane kadın sporcumuz Türk Bayrağını Londra'da temsil edecekler ve bizim gururumuz olacaklar. Türkiye'nin gelişimi işte buradan geliyor okumak ve spor ne kadar çokinsana bu iki temel eğitimi aşılarsak geleceğimiz parıldamaya devam edecek.                                 

2 yorum:

  1. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.
    Son cümlelerine katılıyorum. Hep diyorum bu kadar genç nüfus sahibi Türkiye' nin daha çok sporcu, sanatçı çıkarması lazım. Gençleri sadece sınav odaklı yapmak, test manyağı haline getirmek bir sonuç değil, sadece bir felaket diyorum. Yazımda bahsettiğim gibi koca şehirde Avrupa'nın kasabalarında bulabileceğin kadar aktivite bulamıyorsun. Çocuk yapın meselesine bu kadar yavan bakılıyor ülkemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Semi çok haklısın... etrafı çocuklarla doldurmak onlara çocuk olduklarını hatırlatmıyorum. Bilgisayarın çocuğu değil doğanın çocuğu olmalılar...

      Sil