27 Haziran 2012 Çarşamba

KAHVE DÜNYASI

    Starbucks'ı seviyorum bu doğru bayağıda meraklısı olduğum söylenebilir. Bana sanki müşteriyi ürün yerine koyuyorlar gibi geliyor. Sıraya gir, siparişi saniyeler içinde ver, parayı öde ve fişi almaya hak kazan, alışverişten kazandığın peçeteleri tepsine koy tekrardan sıraya geç bu seferde içeceğini veya yiyeceğini beklemeye koyul artık mutlu son gelmiştir. Yazarken fast food gibi geldi bana, ya size...

     Daha önceden yazdığım baylan pastanesi hakkındaki yazımdada anlattığım yerleri artık her an heryerde bulamıyorsunuz. Ama bir kahve içmek içinde ayrıcalıklı hissetmek güzel olur diye düşünüyorum bunun içinde içeri girdiğinizde sizi  müşteri değilde misafir gibi karşılayan hesabı öderken cebinizi boşaltmadığınız, ne içip ne yediğinizi bildiğiniz ve istanbulun farkı yerlerinde aynı tadı tatma imkanınız olduğundan KAHVE DÜNYASI'nı çok tutar oldum. Beklentileriniz yukarıda olabilir o zaman yapacak çok birşeyim yok aslında ama bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu düşünürseniz ve Kahve Dünyasınında esas işinin türk Kahvesi olduğunu hatırlarsanız ( hem yanınada çikolata veya lokum veriyorlar) çokta unutmak isteyeceğinizi düşünmüyorum.
   

10 yorum:

  1. Turk kavhesinin yeri ayri... Her zaman her yerde nefes almak icin birebir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen espresso kahve sevdalısısındır ama türk kahveside başka hani

      Sil
  2. Fast food yerleri sevmediğim gibi bu tarz kahvecileri de sevmiyorum. Benim için kahve-çay keyif işi. Nasıl ki barda rakı içilmezse kahve de fast food içeceği değil bana göre.
    Yoldaysak veya yolda içeceksek olur.
    Kahve Dünyas'nda genelde Türk Kahvesi içerim. Ama değer kahveler için alternatif, daha iyi yapan yerler biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet semi de benim tarafımda... evet kahveyi daha güzel yapan yerler var.. Ama türk kahvesi ve lokum fena olmuyor hani

      Sil
    2. Lokuma hayır demem ama mutlaka Safranbolu olacak:)) Kahve Dünyası benim bildiğim İmren Safranbolu Lokumu kullanır. Çikolata kaplı olanından....

      Sil
    3. çikolata kaplı olduklarını biliyorum tadınada doyamıyorum ama safranbolu lokumu olduklarını şimcik sizden öğrendim Semi ..
      Bilgi için teşekkür ederim ... :)

      Sil
    4. Safranbolu'ya gittiğimde İmren'de alış veriş yaparken şubeleri olmadığını, Kahve Dünyası'na onların gönderdiğinden bahsetmişlerdi.

      Sil
    5. Teş ederim imrendim bak şimdi :)
      canım kahve çekti...

      Sil
  3. 40 yıl hatrı olsada 40 yıl olmasa aramıcağım şeylerden birisi kahve :) imkan olursa kahve dünyasının karşısına çay dünyasını açıcam sonrada oturup çayımı yudumlarken kahve içenleri izlicem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen çaycısın usta onun farkındayız ..... :)
      aKŞAMA geliyormusun hem unutma bizi...

      Sil