9 Haziran 2012 Cumartesi

HOROZ VE TAVUKLARIN HİKAYESİ

Evet, size bugün küçük bir hikaye anlatmaya karar kıldım..


Daha önceden yazdığım tavuklar hakkında nasıl üretildiklerini  ve onlardan çıkan yumurtalarıda kırıp kırıp yediğimizi anlatan yazımı belki hatırlarsınız. ( http://emrilyo.blogspot.com/2012/05/diyet-severlerin-en-cok-tukettigi.html ) Bende bunu bildiğimden kendi yumurtamı ve tavuğumu üretme fikrinden yola çıkarak 10 adet tavuk ve 1 tanede horoz alarak yumurta canavarı oldum. Günde neredeyse 15 tane yumurta alıyorum eşime dostuma dağıtıyor durumdayım. Bunun keyfini size anlatamam.

Köy çocuğu olmadığımdan tavuk ve horozların hareketleri hakkında çok bilgim yoktu. Ama bunları takip ederken dikkatimi çeken bazı konular oldu. Horoz beyefendi nereye giderse tavukların hepsinin o tarafa doğru gitmesi ve horozun kafasını salladığı anda tavukların büyülenmiş gibi onu izlemeleri çok dikkat çekiciydi.


 

Tavuklar çok seyyah hayvanlar bende inşaat arazilerinde onları köpeğe kargaya ( civcileri alıp alıp gidiyorlar) kaptırmamak için çit çevirmede karar kıldım. Yukarıdaki video o çiti bitirmeye çalışırken çekildi. Gördüğünüz horoz o çitin içinde kalan tavukların yolu bulamadıklarını görüyor ve yanlarına gelip onlara birşeyler anlattıktan sonrada sanki o koca çitin çizimini o yapmış gibi kapıya doğru keyfi gıcır vaziyette yol alıyor.

5 yorum:

  1. Tavuk tüketimini çok azalttık biz. Senin çözüm iyiymiş yalnız, takdir ettim. Belgesel kıvamlı bir çekim olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teş. ederim... İsterseniz sizede o yumurtalardan yollayabilir ama bir aylık bir sipariş sırasını bekleyebilirseniz....

      Sil
  2. erkeklerin kafa aslında bayanlara göre az çalışır ama demekki hayvanlar aleminde tersi oluyormuş.horoz asil hayvan canım yaa..sayın emrilyo tavuklar hakkında bilginiz epey olmuş.soruma cvp verin lütfen..neden tavukçu oluyorda horozcu olmuyor? horoz eti yenmiyormu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hım... bu soruyu soran sizsiniz? meraklı bir kişilik olduğunuzdan araştırdığınızı düşünüyorum fatih usta...bir cevap vermek gerekirse;
      sanki erkeğin eti yenmez gibi düşünenlerin keyfini kaçırmamamk gerekir gibime geldi. Gerçi bu konu hakkında çalışmam lazım sanki

      Sil
  3. ben sordum emir.horoz eti biraz sert olurmuş.bide tavuk kadar çok yok horoz.30 tavuk varsa 1 horoz var :) işleri zor olduğundan kesmiyoruz onları.

    YanıtlaSil