16 Haziran 2012 Cumartesi

ELLERİMİZİN YENİ SAHİPLERİ CEP TELEFONLARI

Biz telefon manyağı değiliz.. Sadece biraz dalmışız..
            
        Evelki yazılarımdan birinde arkadaşımızın (onun elindede bir cep telefonu var ) bizi hazırlıksız yakalıyıp fotogramızı çekmesiyle telefon manyağı gibi gözükmemizden dolayı bu yazıyı yazma ihtiyacı duyuyorum.
Matruşka cep telefonları
 İlk cep telefonu görüşmesi 1991 yılında Finlandiya’da yapıldı. İlk kısa mesaj ise 1992 yılında atıldı.Nokia’nın 1011 modeli ile ilk cep telefonu görüşmesi gerçekleştirildi. 1993 yılında 18 ülkeden 32 GSM ağı 1 milyon aboneye hizmet vermeye başladı. Hazır kart denen ön ödemeli telefon kartı 1996 yılında piyasaya çıktı. 1998 yılında GSM kullanan  kullanıcı sayısı  100 milyona ulaştı. İlk ticari GPRS 2001 yılında piyasaya çıktı ve telefon kendi kendine büyük bir yenileme zamanına geçmiş oldu.
  
   2001 yılı verileri 500 milyon abone yılda 50 milyon sms atar oldu. Aynı yıl içinde renkli ekran teknolojisiyle tanışan kullanıcılar yenilikleri bekler oldular.


  Bu yıl sona ermeden GSM abone sayısı 3 milyar barajını geçti ve dünyanın yarısı iletişimde mobil hale geldi. artık herkesin bir telefonu olan ülkemizde kimsenin elinden düşürmediği o ufak ama can alıcı alet, sizin ne isteyeceğinizi bilerek sizi bütün güzelliklerini sunuyor. Artık o sizin en yakın dostunuz durumunda onun geçireceğiniz bir çalışma gününün nasıl olacağını iyi düşünmek gerekiyor.





Artık bu dörtlüden başka bir telefon kullanmak isteyen varmı ? Sadece ben telefon kullanmam diyebilirler sakli...

Şunuda unutmamak gerekiyor cep telefonunun yararları olduğu kadar zararları mevcut, yaydığı radyasyon ve bölgesel dalgalardan dolayı insanlık tarihinin en zararlı aletlerinden birini elimizde tutuyoruz. Ufak nühanslarla zararlarını azaltabiliriz. (sadece azaltmak) Geleceğin gençliğinin işi bizdende zor olacağı gözle görülebilecek bir durumdur. Ondan dolayı onsuz yaşamayı öğrenmemiz 
gerekir.

14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teş. ederim hakan ım.. en havalımızda sensin..

      Sil
  2. ilk kısa mesaj 92 de atıldı onu biliyorsun.adam ne yazmış ilk mesajda acaba biliyormusun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onuda sen bil usta..... hep sorguluyorsun yazılarımı he bi bilgiden senden çıksın. Hem sende bizi fena yakalamışsın resimde...

      Sil
  3. ben bilsem araştırsam blog yazarım.yazıyorsanız detaylarınıda araştırınız lütfen.hazır yazıyorsun işte bilgilenelim.acaba ne mesajı atmış.bu arada fena yakalarım tabe :) mr e nin bloguna dadanacam ama adam çok uzun yazıyor abi ya.sıkılıyorum okurken :)) sen öyle değilsin.sen 1tanesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım usta fatihim sırf sen bilgilen diye yazıyorum kardeşim.

      Sil
    2. Okuma sen beni, böyle daha güzel ;)

      Sil
    3. Kaptan gemileri yakma artistlik yapma yakarızz he...

      Sil
    4. İşin gücün ortalığı germek ha..

      Sil
    5. Seviyorum seni kaptanım... Sen bizim herşeyimizsin..
      Senin olduğun yerde gül biter canım kaptanım..
      Öpüyorum seni bir tanesin sen

      Sil
  4. Hiç cep telefonu kullanmayan bir arkadaşım var, ulaşılabilir olmak istemiyor. Ben bu adamla ne zaman buluşsam eski usül anlaşıyoruz. Yer-zaman söyleyip bekleşiyoruz:) Bir de üstüne saat kullanmıyor:)

    YanıtlaSil
  5. Benim asıl üzüldüğüm çocuklar. Ben mümkün olabildiği kadar dikkat ediyorum. Çok erken yaşlara indi kullanım. 1.sınıf çocuklarında ipad geziyorlar. Benim büyük oğlan 5.sınıf oldu, eski cep telefonumu şehir dışı gezilerde yanına veriyorum. Bunun dışında yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper keşke herkes senin kadar duyarlı olabilse...
      Ama artık cep telefonu kullanmadan yaşamak çok zor. İş hayatı ona göre şekilleniyor..
      Çocuklar için büyük sorun teknoloji içinde büyür oldular.. Bunun sonuda yok..
      Ne kadar geç olursa o kadar iyi olacak ama sonunda onlarda bağlanacaklar...

      Sil
  6. arkadaşınız orjinal biriymiş.her buluşmanızda bi problem oluyordur kesin :)

    YanıtlaSil