4 Haziran 2012 Pazartesi

ÇİĞKÖFTE YAPANLARIN TARİFİ

     Evet gel gelelim  bir aydır yapım tarihi ayarlanmaya çalışılan, iki hafta önce yapımına başlanan anca  yenebilen çiğköfte hoşbeşinin tarifini ufaktan vereceğim size, ondan önce ben çiğköfte yapanların tarifini daha geniş vermeyi uygun gördüm. Nasıl olsa bloglarda vermişlerdir çiğköftenin tarifini...

            İlk önce uygun bir kamera bulunanacak öyle sadece fotoyu çekerim yemeği yaparım havası ortadan kalkacak. Yemeği kimin yaptığı belli olacak hemde ustalık özellikleri ortaya çıkacak.

             Çiğköftenin olmazsa olmazı yağsız çekilmiş hemde iki kere çekilmiş çiğköftelik de denilen yarım kilo kıymamız. Kıymamızı masanın üstüne koyduğumuzda yanında da kamerada reklamını yaptığımız hünkar bulgurumuzu (ne yapalım reklam ücretini ondan aldık )  masanın üstüne yerleştireceğiz. Bizim gibi küçük bir tepsi değil daha sonradan gelen babacan bir tepsiyi ustanın önüne vereceğiz. Gerisini kamera çekiminden öğrenebilirsiniz.

            Şimdi gel gelelim çiğköfte yapanların tarifine; çiğköfte ustamızın hafiften kilolu ama bir o kadar tatlımı tatlı gülen çiğköfteyi terinin son damlasına kadar dövebilecek kadar güçlü, terini çiğköfteye akıtabilen ve abi bir yerden cam açın nefes alamıyorum galiba diyebilecek kadar da özgüvenli olması gerekir. (En önemli özelliğide soğan doğrarken göz yakmaz gözleridir) Onun yanına verdiğiniz yamağın el maharetinin çok yüksek olması gerektiğinden çalışırken de boş durmamak için eline bir adet iphone verip bol bol mesaj yazması istenir böylece eli hep sıcak kalıp hassas tartı vazifesi görsün  koyulan yan malzemeleri hashas elleriyle ayarlayabilsin diye. Çalışkan bir yan rolcü de gerektiğinden  böyle bir  yemeğin gizli kahramanıda evin hanımı eksikleri yanlışları düzeltir. Çaktırmadan otuzbin tane işi halleder. Aynı zamanda kocasına ilgi gösterir bir o kadar da aynı hızla çocuğuna yetişir. Çocuk demişken bu yemeğin yapılmasına büyük katkısı olan junior olarak çağırıp sadece istediğinde ekrana çıkan tatlılığıyla herkesi lendine hayran bırakan ufaklıkta başrol oyuncusudur.

             AAA unutmadan birde bedavacılar vardır yemeğin kokusunu alıp kapıyı çalar masanın başköşesine oturup azıcıkda olsa ham yapar ve bulaşığa az kala benim bir işim vardı edasıyla ortadan kaybolurlar.

             Notlar: Rakıyla çiğköfte inanılmaz oluyor. Bu ekibi başka çalışmalarlada en kısa sürede karşınızda göreceksiniz. Ekrandaki o arada sırada gözüken parmaklar benim ve sesimde iğrenç çıkıyor galiba... Ustamız burak ın tişörtü bizim evde, bizde çiğköfte yapmak isteyen arkadaşlara o tişörtü hediye edeceğiz.

             Önemli not: Arkadaşlar okuyup kaçıyorsunuz. Birde üye olup kaçın ki size birşeyler daha çıkarmaya çalışacak azmi bana verin emi....
         

11 yorum:

  1. Canım çiğ köfte istedi.:/
    Naptın.:(

    YanıtlaSil
  2. deli gibi afeiyetle yedik... Canı çekenlere video kaydımızı yolluyoruz. Yada komagenenin telefonuda olabikir şimdilik :)

    YanıtlaSil
  3. Aşkımmm yine yapaLımm en yakın zamanda yaaa.. Walla nasıl istedimmm ((:

    YanıtlaSil
  4. yapalım canım... ok ama ilk önce birileri suşi yapacak inş. tez stresinden çıkarsa tabiki

    YanıtlaSil
  5. Laf sokmayalım sayın Begit :)

    YanıtlaSil
  6. anlayana kaptanım. unutma bizi

    YanıtlaSil
  7. Notunu üzerime almıyorum. Hem izleyicinim, hem de yorum yapıyorum:))
    Çiğ köfteyi de severim, yapanı izlemeyi de.
    Başroldeki sizin ufaklık favorim oldu:)

    YanıtlaSil
  8. pepe miydi o juniorun izlediği :)burak ustanın yerinde olsam okadar yoğurmadan sonra gider uyurdum heralde yemeden.gündüz başlanmış akşama bitmiş.afiyetoldsun.

    YanıtlaSil
  9. eee bizim işimiz öyle fatih usta.. akşam pes e başlıyoruz. Sabah kalkıyoruz önünden pes'in.. iğköftemi çok geldi iki saat canım benim.

    YanıtlaSil
  10. haklısın emircim.öğretmenlik kutsal meslek hangi branşta olursa olsun.birşeyleri öğretmek güzel :))

    YanıtlaSil
  11. aaa videodaki ben miyim abi :)) bak reklam olduk şimdi :))

    YanıtlaSil