2 Haziran 2012 Cumartesi

BEŞİKTAŞ İSTEMEDENDE OLSA DOĞRU YOLDA

Dünyada eşi benzeri olmayan bir stadyum
   Gerçek anlamda bir Galatasaray taraftarıyım. Şunu söylemem gerekirse Beşiktaş spor kulubüne de herzaman bir sempati duymuşumdur. Bununda nedenleri etrafımdaki koyu ama futbol sevdalısı beşiktaş tafartarı arkadaşlarımdır. Bana futbolun renklerinin tuttukları takımın reklerinden daha güzel olduğunu hissettiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

   
Şeref Stadının İnanılmaz atmosferi

Beşiktaş spor kulübünün geçmiş yönetici kadrosu, kuruluşundan günümüze kadar gelen oyuncu karakterleriyle hep ilgimi çekmiştir. Beşiktaş'ın kurucusu  Şeref stadınada adı verilen aynı zamanda beşiktaş'ın ilk kaptanı  daha bitmedi teknik direktörü olan Şeref Bey gibi isimler sayesinde ilgim artarak devam ettirmiştir.

Gel gelelim beşiktaş'ın socratesi BABA HAKKI'ya
Ne kadar güçlü ruha sahip olduğuna ve sportmenliğine örnek olarak anlatılan  hikayelerinde sadece biri; Fenerbahçe ile Şeref Stadı'nın çamurlu ortamında oynanan maçta Beşiktaş 2 farklı skorla önde gitmektedir. Maçın ortasında Beşiktaş atakları ardarda devam ederken orta sahada Fenerbahçe kaptanının yanına gelen Hakkı Yeten şöyle der:
"Arkadaşlarına söyle biraz maça asılsınlar bu maçın zevki böyle çıkmaz."

Böyle oyuncuları izleyen Beşiktaş sevdalıları hep zor günlerin üstesinden gelmeyi başarmışlardır. Bana kalırsa beşiktaş spor kulübününde en büyük sistemi kendi içinden zor günlerde çıkardığı inanılmaz futbolculardır. Bunlardan iki taneside 1962 yılında o zamanın en iyi 2 futbolcusu Birol ve Şenol kardeşlerin para için fenerbahçeye transfer olmalarıyla 17 yaşında olup beşiktaş altyapısında oynayan Yusuf Tunaoğlu (Koca Yusuf) ve Sanlı kaptanı A takıma çıkarıp bu 2 oyuncuyu Türkiyenin en iyi oyuncuları haline getiren yönetim tarzıdır.
Bundan sonrada aynı şekilde rakip takımların imrenerek baktığı Türkiye'nin en iyi oyuncularını çıkaran metin ali feyyazlar, rızalar,şifolar,oktaylar, recepler, alpaylar, gökhanlar, nihatlar ve tabiki burada olmazsa olmaz yeni neslin idolü SERGEN YALÇIN'ı da unutmamak gerekir.
               Sergen Yalçın Türkiye de canlı  izlediğim en yetenekli futbolcudur.

Bazı kendini bilmez insanlar sayesinde beşiktaş spor kulübü tekrar tekrar zorlukların içine girmekte hergün  yeni bir dert haberi gelen beşiktaşın yeni yönetiminin işi çok zor gibi gözüküyor. Ama bana göre artık beşiktaş dibe vurdu ve artık yükselme zamanı geldi. İstemedende olsa kendi benliğine dönmek zorunda olan beşiktaşıda kurtaracak nokta budur. Şimdi ellerinde gelecek vaaat eden ve beşiktaşlı duruşu sergileyen çok yetenekli oyuncular var. Önemli olan sadece ve sadece eskisi gibi onların arkasında durmak ve onlara beşiktaş spor kulübünü  eski şaşalı günlerine  çıkarmak için bir fırsat vermek gerekir.
             
Ben Hakkı Yeten 'in sözü gibi. Beşiktaşlılara  söyle biraz maça asılsınlar bu maçın zevki böyle çıkmaz. der ve bu yazımıda bitiririm.

Not: Bana beşiktaşlı duruşunu öğreten arkadaşlarım; Tanju Temur , Hakan Artar, Eren Okar, Baki Akçal a da teşekkür ederim.




2 yorum:

  1. kusurum olduysa özür dilerim. Gecenin geç saatlerinde yazılmış bir yazıdır.

    YanıtlaSil