28 Haziran 2012 Perşembe

46 MEHMET TURGUT 46

       Aşk Tesadüfleri Sever’i izlediğimde ne güzel kurgulanmış bir ilk bir saatt dediğimi hatırlar gibiyim. Film sonradan eski türk filmi klişeleriyle dolup taştığını hatırlıyorum. Daha sonradan öğrendiğim kadarıyla filmin ana konusu Mehmet Turgut'un hayatından kesitleri barındıyormuş.

      






Mehmet Turgut 1970'lerin Ankarasında doğan İsmini aldığı Dedesinin aynı zamanda işinide alan bir Türk fotorafçısı, Uzun yıllar teorik fotoğrafçılık, baskı teknikleri, boyama, kara kalem ve fotoğraf işleme üzerine çalışmalar yaptı. Evlendi sıkıldı boşandı.

        İlerleyen zaman içerisinde kendisini Kurgusal Fotoğraflar üretmeye ve çekmeye adadı. 46 dergisini çıkardığında ilk sayıyı elime aldığımda türk fotoğrafçılığı için başka bir arayış olduğunu hatırlıyorum.

  


















Ona fotoğraf vermeyi düşünen biri güzel gözükmeyi aklından çıkarması gerekir, ama bu mankenin çirkin gözükeceği anlamınada gelmediğini kanıtlarcasına o insanı bambaşka bir hale sokuyor.

    Bu resimler sadece 46'nın sayfalarından geliyor. Siz birde özel çalışmalarının görseniz..


                                                         http://www.mehmetturgut.com/

4 yorum:

  1. Filmi izlemiştim ama Mehmet Turgut bağlantısını bilmiyordum. Bu kadar tesadüf fazla mıdır bilmem ama hayatta tesadüflerin olduğu kesin Begit:))
    Dijital makinelerle birlikte herkesin 'fotoğrafçı' olduğunu düşünürsek adam bu işten sıyrılmayı bildi, farklılık yarattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz fazla tesadüf ama bazen güzel oluypr Semi...

      Digital çıktı mertlik bozuldu katılıyorum sana ama adam hiç fena değil..
      Başka bir kulvar yakaladı kendine...

      Sil
    2. Adama hiç lafım yok, tam tersi. Bugünlerde artık bir iş yapmak yetmiyor, benzerlerinden fark yaratmak lazım, ki bu adam bunu çok iyi yapıyor.

      Sil
    3. Yanlışlık olmasın görüşümüz aynıdır Semi...
      Devir Radikal olma zamanı

      Sil