28 Mayıs 2012 Pazartesi

LEZZETİN ADI BAYLAN



Kadıköyün simgelerinden biri olan Baylan Pastanesi yeni nesilin (aman, bizde o kadar esli nesil değiliz ) emek harcanmış  tatlara alışık olmadığı  türden tatları takip ediyorlar. 1923 yılından beri bu inanılmaz tatların peşinde olan firma yaptıkları işi sanat olarak görürler.İlk şube Beyoğlu Deva Çıkmazı’nda “Loryan” ismiyle açılır
Rahmetli dedemin bir anısını anlatmak isterim size; bir zamanlar genç olan dedem eski çapkınlardandır. O zaman taksimde buluştuğunu hanımefendiyi kup griye ve limonata içmek için baylan pastanesine götürmüş. Hoşbeşten sonra ayrılıp kadıköye geçen dedem oradada 16:00 daki randevusu için baylan pastanesine randevu verdiği başka bir hanımefendiyle tekrar kup griye ve limonata içerken şubenin malzeme sorumlusu sizi iki saat önce taksimdeki dükkanımızda görmüştüm sanki derken dedem o hızla neler olacağını anlayıp başka bir randevuya doğru yelken açmış.
  Bana baylan pastanesini sevdiren dedemi rahmetle anıyorum.
           Bende aynı baylanda belki aynı masasında ama bu sefer karımla karşı karşıya oturuyorum.

Diğer tatları tatmak içinde en kısa sürede bu büyülü dünya sizin o sıcak gülümsemenizi bekliyor.
                                         Sevgiler baylanın sevdalıları
                                      www.baylangida.com/iletisim.php

4 yorum:

  1. Cup griyeleri kadar Montebianco adındaki kestaneli şahane tatlıları da tatmaya değer (Bu arada verdiğin link çalışmıyor. Ya sonuna .php'yi ekle ya da sadece baylangida.com olarak bırak ;)

    YanıtlaSil
  2. kaptan sen süpersin ya.. senin gibi bir hayat koçuna ihtiyacım var.. canım benim

    YanıtlaSil
  3. Allah rahmet eylesin.baylanı bilmemde dede süpermiş...hayat koçun ben olayım ya emir.bunu boşver.zaten askere gidiyor 3-5 vakte :))))

    YanıtlaSil
  4. oğlum kaptan gemide sağlam sende pes te iyisin hani. Akşama görüşmek üzere sensei

    YanıtlaSil