16 Mayıs 2012 Çarşamba

BİR DÖNEMİ ANLATAN DÖNEM İNSANI TURGUT ÖZAKMAN

                  Bazı insanlar ömürleri boyunca bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığında hayatlarını idam ettirirler ama bazıları vardır o ne kadar insana ulaşıp gerçekleri anlatabilirse, ne kadar doğrular için savaşabilir ise mutlu olurlar ve hayatlarının amacı daha çok şey öğrenip öğrendiklerini onu sevenlere anlatabilmektir.


                  İşte o insanlardan biri 'TURGUT ÖZAKMAN' 1 Eylül 1930 yılı Başkent doğumlu, Başkent üniversitesine öğrenci olarak girip fahri doktora alarak devam eden ŞU ÇILGIN TÜRK hayatının 50 yılını  adadığı Şu ÇILGIN TÜRKLER serisine 2005 yılında Kurtuluş Savaşı ile başladığı roman haytına inanılması güç bir seri olrak sırasıyla Diriliş Çanakkale (2008), Cumhuriyet Türk Mucizesi (2009), Cumhuriyet 2 Türk Mucizesi (2010) ve son olarak yakın zamanı anlatın Çılgın Türkler Kıbrıs (2012) ile bana Tarih okumanın sıkıcı olmadığını aksine Tarihini bilmemenin talihsizlik olduğunu birkez daha anlatmış oldu.


                 Bu ÇILGIN TÜRK'ün yerine belki ondan daha çılgın Türkler gelecek ama kimse o günleri yaşamış olmayacak. Tarihi yazanlar tarihin tozlu sayfalarının arasında kalmazlar.



                                                                                                    EMİR BEGİT
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder