13 Mayıs 2012 Pazar

Türkiye'de futbol


Tarih 12.05.2012 saat 23:59 yer Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı Galatasaray spor kulübü oyuncuları kupalarını almak için sahaya çıkıyorlar sonrada kupayı alıp sevinç naraları atacaklar, ya türk futbolunun kaybettiklerini kim bir kupa yapıp birilerine kaldırması için verecek.



Biraz geçmişe gitmemiz gerekiyor. Ben bir galatasaray taraftarıyım, takımımı seviyorum ama şu karıştırılmasın ben futbol hastasıyım, demem şudurki futbol benim için galatasaray dan önde geliyor. Hadi bir yıl öncesine gidelim, Fenerbahçe spor kulübü müthiş bir 17 de 16 maçlık galibiyet serisiyle istatistikleri altüst ederek şampiyonluğu hakederek şampiyonluk kupasını alıyor. Taraftarıda şampiyonluğu sokaklarda kutluyor. Bir pazar sabahı televiyonu açtığımda türk futbolunda hep dilden dile konuşulan ama birini sıkıştırdığında 3 maymunu oynayanların bildiği sonradan şike skandalı ve 3 Temmuz olayları olarak hatırlanacak olaylar sinsilesi başlamış oluyor. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu yargılamak için hazırlanan düz beyaz kağıtların dosyalar halinde odaları dolduracak kadar çoğalması kamera görüntüleri derken ses bantları da var diyenlerle beraber bizi çok büyük bir kuyunun içine çekmeye başlayan konunun koca bir ligi ve yetmiş milyonu uyutma yöntemlerinden biride olabileceği aklımın bir yerini hep kurcaladı. Şu bir gerçek Fenerbahçe futbol takımı böyle zor dönemlerden spor toto süper ligin final maçına kadar elindeki değerleri en iyi şekilde kullanarak son dakikaya kadar şampiyonluk için savaşma fırsatı bulmuştur.

Bu takımın oyuncularını ve tabiki bazen büyük tepkiler verselerde taraftarlarına çok büyük saygı duymaya başladım. Evet bizim ligimiz avrupanın piyasa değeri olarak en büyük 4. ligi, 400 milyon dolar a ihalesi yapılan bir ligin futbol değeri bu olmasa gerek ama elimizdeki yönetim tarzı ve tabiki futbola bakışı bu kadar dar olan insanlarla dolu bir topluluktanda bundan fazlası beklenemez. Türkiye tam bir kaos ülkesi oldu ne yazık ki, buda ister istemez futbolda da çok büyük bir benzerlik taşıyor.Bir ligin değeri o ligde oynayan futbolcu kalitesi ve oynan futbol belirler bizde ise yayıncı kuruluşun hesap yapmadan nasıl olsa biz bir formül buluruz (playof) deyip karşımıza böyle bir kaos ülkesi için en büyük tehlike olan karşı karıya gelip siz birbirinizi yiyip bitirin bende bundan çok büyük bir rant elde edeyim diyerek herkesi birbiriyle kafa kafaya bırakmış oldu. Sonuç beklenildiği gibi çok daha fazla düşmanlık doğurdu. Bu işlerin çözümü çok basit gerçek anlamda futbolu seven insanlarla olur. Holigan mantığındaki yöneticiler, tff üyeleri ile bu işi olmayacağı uzun bir süredir bellidir. Suçu kendimizde aramalıyız. Suçun neresinde olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini öğrenirsek o zaman çözümlerde bulunmak çok daha kolay olacaktır.




Artık sonuca geldik ama bunun sonucuna sadece başlı başına yazmak gerekir. Çünkü girişi ve gelişmesini sindirmek lazım, ondan sonra sonuç için hazırlıklı olmalıyız. Futbol bir oyun, oyunun içinde olmayı sevenler ondan zevk almak istedikleri sürece oyun olarak kalacaktır.











EMİR BEGİT

FUTBOL BİR OYUN

1 yorum:

  1. aslında bu kupa trabzonsporumun hakkıydı.isyan ediyorsunuz.5 saat gecikmelide alabilirdik biz.sıfır problem.

    YanıtlaSil