22 Mayıs 2012 Salı

..... DİYET SEVERLERİN EN ÇOK TÜKETTİĞİ YİYECEĞİN TEHLİKELERİ....


Tavuk yetiştiricileri yem kullanırlar ve bu yemde hayvan kemiği tozu kullanılması şarttır. Bu yemler yurtdışından gelir ve içinde hangi hayvanın kemiği var bilemezsiniz. Çünkü ülkemize kontrol ya da  ceza uygulaması yoktur.
 Tüm üreticiler tavuğa antibiyotik verirler. Tavuk kesimden 3 gün önce antibiyotik verilmemelidir.. Köylerde bile kesimden 3 gün önce kafese kapatılır ki fıkhi olarak temizlensin diye. Çünkü ttavuk her bulduğunu yer. Belki akrep yedi. Antibiyotikli tavuğun paketini açtığınızda  tavuk eczane gibi kokar.

Bazı üreticiler kesmeden önce bayıltıcı elektirik veriyorlar. Tavuğu banttan çıkarıp yere geri bırakırsan 60-90 sn arası dirilmesi lazım. Ama bazı firmalar elektrik ile öldürüyor. Bu durumda hayvan mundar olur. Bu elektriği vermelerinin nedeni tavuğun çırpınarak banttan çıkmaması içindir.

Çok tatli bir video ama gerçekçilik hatsafhadadır...

Biraz olsun bu konuya ilgi gösterdiyseniz bu linki izleyin arkadaşlar: http://www.vidivodo.com/video/-dr-oz-show-tavuk-yeminde-kullanilan-antibiyotiklerin-zararlari/629321

Antibiyotikli tavuklar: Her şeyden önce vücuda antibiyotik girdiği için mikroorganizmalar antibiyotiklere karşı bağışıklık kazanır. Böylece hastalandığınızda normalinden daha yüksek dozda antibiyotik kullanmak gerekir. Tavukların yemine, suyuna konan, ayrıca iğne yoluyla da vücutlarına sokulan antibiyotik ve hormonlar yoğun olarak damarlarda bulunuyor. Bunlarda kısa sürede vucüttan atılmadığı için bunu tüketen tüketicide direk antibiyotikli tavuk yemek zorunda kalıyor. Tavuk yiyen kesimin büyük çoğunluğuda bu tüketim ürününü diyette baş yşyeceği olrak seçtiği için ve çok fazla tükettiği içinde beklemeden aldığı antibiyotikle karşı karşıya kalıyor.


İnsanın fazla kullandığı antibiyotiğin zararlarını anlatıyor ya küçücük tavuklara ne oluyor.
Neler olduğunu İsteyen izler ama herkes bilir

2 yorum:

  1. Canımda tavuk çekti he...

    YanıtlaSil
  2. gece 1.40 da canın tavukmu çekiyor çekirgem.ya git uyu işinmi yok..ömrümü yediler bu toyuklar 4 ayda :)

    YanıtlaSil