25 Mayıs 2012 Cuma

BİSİKLET HERKESİN ÇOCUKLUK HAYALİ

    Evet evet sesinizi duyuyorum ah o eski günler diyen ve bugün pedalları nereye doğru çeviriyoruz millet sesleri sanki benim kulaklarımda .. Mahallenin gençlerinin en büyük lüksü olan bisiklet ilk olarak ilkel bir şekilde 12. yüzyılda çinde görülmüş. Ama ben o kadar eskilere gitmek istemiyorum.

Bizim mahallenin düz adamları genelde dağ bisikleti tercihi olan bir gruptu, nerde öyle bmx ile şov yapanlar, yada kontra ile tepetaklak olan gençlikten değildik biz, aman sağlam olsun bizi yolda bırakmasın mantığı güdüyorduk daha o günlerde..

Tabiki saçma sapan hikayelerimizde yok değildi; Bir akşam ben, (emir) fatih, togan ( bu çocuğu hiç sormayın) her geceki gibi florya da asayiş berkemal turu atıyoruz. Ben ve fatih önde terelelli lelli gidirken bizim togan sokaktaki ufak bir çocukla küfür dalaşına girmiş, oğlum bırak çocuk daha o demeye kalmadan meğer mahalle pusudaymışda haberimiz yokmuş, ejderha tipli bisikletler ile birlikte kıçımıza takıldılar. Kedi fare oyununda biz fare olmamıza rahmen hiç jerry gibi eğlenmiyorduk ve arkamızdakilerde sanki tom kadar avanak değillerdi. O gece Kuran ı hatim ederek mahalleye girip aynı zamanda yatağa nasıl girdiğimi bilmiyorum bile, kalan sağlar bizimdir ve togan kendi bokunu temizlesin mantığında kabuslar görerek sabahı yapıp erkenden togan ın kapısını çaldığımı hatırlıyorum. o gün Yusuf ile tanışmıştık sanki....

İşte o gün altımda olması gereken aletin taslağı sanki rüyalarımdaydı. Herşeyde olduğu gibi bisiklettede artık büyük bir teknoloji var. o çocukluk zevkide yavaş yavaş teknolojiye boyun eğiyor. Nerede o tırt tırt zil çalışları..

5 yorum:

  1. ah ah o eski günler... bu kadar eski günleri yad edeceğim hiç düşünmezdim

    YanıtlaSil
  2. vay bir anda çocukluğum aklıma geldi ya

    YanıtlaSil
  3. kaçan değil de yakalanan kişi olsaydın belki yad etmezdin emircim :))suskunlar dizisini oynardık :D

    YanıtlaSil
  4. sorma hatırlıyorsun o gece yarısı ekspresi olayını dimi...

    YanıtlaSil
  5. hatırlıyorum.dediğin gibi yusuf abiyle ilk tanışmamızdı galiba.tekrarlasakmı acaba bisiklet alıp.o ara bakırköy-yeşilköy-florya yapardık.artık üsküdar kadıköy şile mile derken ankara yapardık aslında.:) güzeldi eski günler.herkes hey gidi günler derde.10-15 sene sonra bugun içindemi hey gidi günler dicez acaba.

    YanıtlaSil