27 Mayıs 2013 Pazartesi

Yaza Nasıl Hazırlanıyoruz?




      Sevgili bezelyelerim biraz ağır bir yazı olacak onu söyleyeyim alınanlar olacak sevmeyenler olacak kızanlar da olacak ama bunlar gerçek isteyen okumasın ama bir düşünsün derim ben haksız sayılmayacağımı düşünüp bu yola baş koydum ve böyle bir karalamaca postu çıkıverdi..........


       Mayıs ayı bitmek üzere herkes tatil programlarını yapar oldu yada hafta sonu kaçamakları da diyebiliriz buna bunun çok önemi yok aslında.. boş vakit buldukça mağaza gezen beğendimi alan tiplerdenim severim alışverişi ve etrafta neler olup bittiği gerçekten yaz geldi ve herkes yaza ayak uydurma telaşında vitrinler tiril tiril kıyafetler etekler bluzlar ile ile taşmakta, erkeklerin yeni modeli bol gömlek ve klasik lafı erkeğe kilo yakışıyor sen hiç Murat Boz'un yanında yada Kıvanç'ın yanında dikilme stresine girdin mi be birader....
     
       Herkes bu vitrinlere bakar durumda ve takipteyim o herkes bunlardan birer birer belkide ikişer ikişer alır  durumda eeeee alalım tabiki ama esas konuya gelirsek... Sıkı bir instagram kullanıcısı olduğumdan beri herkes  her fırsatta götürüyor ne bulsa silip süpürüp götürüyor acıma yok kendine acıma yok diyorum ki pazar günü hadi yedin de pazartesi niye eee sendrom diyor o vakit salı niye diyorum ona da cevap hazır canım çekti oluyor ve bütün hafta böyle geçiyor öteki hafta başlarım sözü girene kadar böyle devam eder oluyor.

       Örnekler ile anlatmak gerekirse ; (örnekler ağır ona göre)

a. Frappoccino         800 kalori
b. Limonata              600 kalori
c. Cola                     500 kalori
d. 1 dilim pasta         600 kalori
e. 1 dilim börek        550 kalori
f. 1 dilim chesecake  500 kalori
g.1 dilim pizza          150 kalori
h.1 adet hamburger  450 kalori
ı. 1 porsiyon patates 600 kalori

     Hepsinden üçer tane yazdım bunlar gerçek kaloriler arkadaşlar internette bulduğunuz düşürtülmüş kalorilerden değil anlayacağınız. O  meşhur karışımları yazmıyorum bile iyice gözünüz korkmasın diye.....


    Önerim nedir yiyin güzel güzel yiyin ama ne yediğinizi bilin...ortalama bir kadının günde 1800, ortalama erkeğin ise 2200 kalori alması gerekir.. Küçük bir hesap yaparsak sabah sağlam bir kahvaltı hadi çok az kıyak nutella da var 500 kalori yazdık.. Öğlen tekrar sağlam bir öğün 500 de onu yazdık öğleden sonra ya bir içecek yada ufak bir abur cubur 300 kaloride o desek akşama ve geceye sadece 500 kalori içki yazarsak değmeyin kalorilerin keyfine normal bir akşam yemeği ise anca kafa kafaya ... Az almamız gerek ki kalori yağdan kullanılsın yada yan aktivite spor yapmak gerek ki biraz daha fazla kalori almaya hak kazanalım....

     Türk erkeklerine gelelim biraz da onların canını yakalım bakalım...
      Ne bu hal cemaat hepimiz etli bulgur pilavı gibiyiz. Nerede o spartacusler, game of thrones'dakiler, kimse o kadar olalım demiyor ama önümüze baktığımızda ayaklarımızı görelim, arkamızı döndüğümüzde belimizi tutmayalım bir zahmet....
       Kilo vermek irade ile ilgilidir iradeniz sizi hangi yola götüreceğini belirlemekte sizin elinizdedir.

 

40 yorum:

  1. O ne o.. Yok beğenmedim. Çok itici. Becerememiş poz vermeyi.. İlk resim için söylüyorum. Amaç onu görüp de gelmemizi sağlamaksa işe yaradı. :) :)
    Ama dediğim gibi, çekici değil itici bir hal var üzerinde.

    Şimdi esas mevzuya gelelim. :)
    Hiç kilo sorunum olmadı. O yüzden uzak bir konu bu bana. Allah bu sorunla uğraşanlara sabır versin. Sağlık versin. Kilo diye kestirip atmamak lazım. Azı da çoğu da zarar. Tıpkı yemek gibi işte. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet itici kiymetini bilin diye koydum kilolu erkeklerin.... :) kilo başlı başına bir dünya sorunu olmaya doğru gidiyor obezite ile savaşmak gerekiyor.. tabiki bizim hikayemiz dikkat üstüne. .. kilo problemin olmamasını ulu orta söyleme derim ben yinede kıskanan çok olur :)

      Sil
    2. :) :) Doğru seçimmiş o vakit.

      Olur mu olur.. :) Söylemiyim, evet.

      Sil
    3. Duymasın kimse :) bak gene havaya girecek torpido gözlü erkekler :)

      Sil
  2. valla ben kendi adıma konuşacak olursam sabahları beş tanecik sunta form bisküvi ve çay, öğlen çorba-salata ya da yemek-salata, arada bi meyveli yoğurt, akşamları da salata/kepek ekmeğe tost/bir kap yemek şeklinde besleniyorum. Sanırım bu dediklerim 1800 etmiyordur bile. Tabi haftada 4 akşam da spor... Biz kendimize bakmazsak belediyede bakmıyor işin kötüsü. o yüzden herkes kendi metabolizmasını bilip yiyecek, semirmek yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle metobolizmaci bezelye :) ama sabah kahvaltısı çok geciştirmeli geldi bana sanki o öğün biraz daha ilgiyi hak eder gibi.. hem seni belediyeye şikayet etmiyorum ona göre. .. sen hiç çöp cikarmiyorsundur bu yediklerin ile :)

      Sil
    2. kahvaltı yapmaya vaktin var mı diye soruyor musun ki? 07:15 te kalkıp 07:35te evden çıkıyorum :( olduğu kadar artık haftasonları telafi ediyorum ayrıca :)

      Sil
    3. O zaman ne yapacagiz 7 de kalkacagiz yada akşamdan haslayacagiz yumurtalari kaytarma yok :) kahvaltı zengin gibi olmali burayı unutma :)

      Sil
  3. zaten omzum incindi yapamıorum hiç bişi kaldır bu resimleri falan dskfjaslşhdfaklşd =P

    YanıtlaSil
  4. paşam naptın ama sen :p instagramda tehlikenin farkına varamamışım ben:D Haydi kızlar spora adı altında bi hareket başlatmışsın, örgütün elebaşı da sensin. yassah hemşerim bu ülkede örgüt mörgüt:p

    bir de damardan giriş yapmış vitrinler cıvıl cıvıl diye :p komplekse sokmasana insanları:)

    o diilde kıvançla etiler ışıklarda karşılaşmışlığım var o motorun üstünde gayet kasksız pozlara gire gire beklerken fenaydı fena:))))))) görüp de strese girmeyenin alnını karışlarım:)

    hareketini destekliyorum. diyete başlıyorum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet su anda da silivri ceza evine goturuyorlar beni... ayvayi yedim kurtarin beni diyeceğim ama herkes tirsar o ayri... kivanc fena oldu ama oylede olmasi gerekiyor keratanin.. bak bugün gene alisveristeydim her yer civil civil ama... bakalim sonumuz ne olacak bu grupla :)

      Sil
    2. madem alışveriş günüydü aldıklarını bizer de göster:))))) biz ne alıyorsak koyuyoruz bak:p
      grup isyankar ben sana diyim. direnişteyiz ser veririz kahvaltıda nutellamızdan vazgeçmeyizzz:p akşamına kebabı da yeriz, şalgamı da içer, üstüne künefe de patlatırız:)))))))

      Sil
    3. Hahahaahah dur dur geceside var bunun. ... hala çalışmalarım sürüyor kargolar için. .. kolay degil emek ister bu direnisciler hepsi birer emekçi:) ama kunefede ne gider he

      Sil
    4. künefe kaymaklı olacak tabii ki:p gece kalkıp zeytinyağlı sarma tırtıklamayan bizden değildir:p bol narekşili çiğköfte dürüm-ayran her saatte candır. alkol üstüne kokoreç olmazsa olmazdır. :))))) daha sayim mii???????

      Sil
  5. Yaaaa ayıp ayıp şurada uslu uslu dersime çalışıyorum beni yemeğe kurban edeceksin.. ama yemezler bezelye hayvan terbiyeli :)

    YanıtlaSil
  6. sayıyorum ya hiçbirini canım çekmiyor bile :))))) ama yoldan geçerken waffle koksun ahhh dinden imandan çıkarır :p kemal ustaaaaaaaaaaa diye haykırasım gelir:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam aferin sana beni silivri yerine Bakırköy ruh ve sinir hastaliklarina goturmeye karar verdiler haberin ola:)

      Sil
    2. hahahahah:))))))) sen bize lazımsın paşam:))) millet beni linç etmeden sessizce olay yerini terk edeyim en iyisi:p

      Sil
  7. Sen Kaşındin adresini herkese vereceğim. . Delirttin beni :) bende hala hediyeler ile uğraşayim suracikta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana güveniyorum ben;)))))

      Sil
    2. :) anlaşıldı :) çalışmalar devam

      Sil
    3. sabır sınamayı seviyorum ben;)seni bile delirttim:p iyi dayandın yine de:p kolay gelsinnnnn :)

      Sil
    4. Tespih çekiyorum haberin ola :)

      Sil
  8. şimdi dicem göbeksiz erkek balkonsuz eve benzermiş..yada o göbek aşk yastığıymış :) v.s v.s türk erkekleri bir çok bahanesi var.bizim biraz yanlarımız çıksa owwwww :)) bakımlı adam kalmadı artık vesselam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle bezelye tosbaga... mazaret insanin doğasında var ama ya aynalar :)

      Sil
    2. erkekler cok barışık o aynalarla bence :) ellerine kumandayı alıp önlerine bi bira yanına fıstık ohhhhh değme keyiflerine :)

      Sil
    3. Ama bu işte en büyük suçlu kadinlar gibi geliyor bana

      Sil
    4. o nie o pardonda :)

      Sil
    5. Anneler simartirsa... benim oğlum tosun gibi derse sonu ne olacak :)

      Sil
  9. Çok güzel bir post daha...Emeğine sağlık.Sonuna kadar destekliyorum seni bezelye;)Ben ilk önce kendime olan saygımdan sürekli dikkat ediyorum.Aynaya bakarken kendimi iyi görmek isterim.Pazar günleri kaçamak yapıyorum.Haftada 6 gün sporda yapıyorum,e daha ne olsun dimi ama:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk önce çok teşekkür ederim bezelye tuba... ikinci olarak evet 6 gün spor ve dikkat süper sonucunu aldıkcada motive oluyor bezelyeler ve sonuçlar hep daha iyiye doğru gidiyor.. ayna onemli bir deneme Tahtası :) doğru bakabilmek çok onemli :) süper destek tam destek

      Sil
  10. o zaman ben gidip yulaflı yoğurdumu yicem tam zamanı bezelye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi tercih hem tok tutar hemde yogurt sindirim sistemini hizlandirir yağ yakımini kolaylastirir.. çok bilgi verdim galiba :) afiyet olsun bezelye muzurella

      Sil
  11. Yazı cıdden cok ıyı olmus ama hemcınslerıne cok yuklenmısın be cengaver;) sunu eklemek gerekkı spor olmadan sadece kalorı hesabıda hıcmıs , en azından benım deneyımım bu yonde arada kacamak yapsamda ;)) hoskal;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak birsey yok biz çocuk babası, amelelik yapan adam haftanın 5 gunu spor yedigine ictigine dikkat et... sonra bu gencecik delikanlilar yan gelsin yatsın spor olmaz.. ayıp ayıp... yakinda kızdıracaklar kendi fotolarimi koyacagim ayıp olur diye koymuyorum :)

      Sil
  12. Wooow cok sert oldu ;)) serrınden korktum cocuk babası;))

    YanıtlaSil