30 Ocak 2013 Çarşamba

EVETTT ADAYA DÜŞTÜK AMA...

Bende böyle yaşlı bir adam olmak istiyorum. Ama zamanı geldiğinde

  Çok klasik gelecek size ama hadi hep beraber bir oyun oynayalım bloggerlar...

     Güya biz bir adaya düşmüşüz ama bu ada öyle bir ada olsun ki şuan bulunduğumuz yerde olsun aynı memleket aynı sokak falan filan... Herkes tek başına düşsün istediğini noktaya ona göre ve bunun üstüne öyle üç şey isteyeceksiniz ki o bulunduğunuz yer yeniden hayallerinizde olması gereken yer olabilecek. İşte burası önemli; belki şuan olduğunuz yerden memnun değilsiniz o zaman bu oyun için  size bezelyenizden ufacık kıyak, siz istediğiniz yeri düşünün ( eski mahalleniz, müthiş bir tatiliniz, sevdiceğinizin yanı, annanenizin dizi, ilk sevgilinizin yakını, son sevdiğinizin yanıbaşı burası size kalmış ama anlatabilecekseniz bizede anlatın emi ) ve oranın sizin istediğiniz gibi kalması için hayattan 3 tanecik dilek dileyeceksiniz ama öyle dilekler olacak ki bunlar sizi sonsuza kadar mutlu edecek ve sizi olmak istediğiniz siz yapabilecek.
    Oyun zor ama çok keyifli bakın görün...
    Belki o 3 dileğinizde internet olmayacak, belki aileniz olmayacak, belki sevdiğiniz olamayacak, belki dostlarınızda olamayacak ama siz mutlu olmak için öyle bir zaman öyle bir yer seçeceksiniz ki ister istemez belkide hepsi orada olmuş olacaklar.. Onun için iyi düşünün...

   Bu oyun için yer zaman ve mutlu olabilecek kişiler çok önemli.. Oyunun içine girdiğinizde bakalım kendinizi benim kadar mutlu hissedebilecekmisiniz...
 
   Oyunun kurallarını ben koyduğum için benim bu oyunu nasıl oynadığımı göstermem gerek size.....

Dilek 1 : Fuatpaşada olmak istiyorum...

   YER: FLORYA ( Hayatımın en güzel zamanları orada geçti )

   SOKAK: FUATPAŞA ( Ailem ve Arkadaşlarımın çoğu orada )

   ZAMAN: 2000'li yıllar

Dilek 2 : Eşim ve çocuğum yanımda olsunlar ve onlarla mutlu mesut yaşlanıp ölmek istiyorum..(Daha neler neler ama birazda bana kalsın dimi)

   Küçücük bir bahçe katı, ben sen o, bir kap yemek, huzur, mutluluk dostluk sevgi ve şefkat ( Bunlar tek dilek gibi gözükmemiş olabilir ama öyle işte, oyun benim kendime biraz kıyak yapmış olabilirim )

Dilek 3:  Buda sizin için sevgili bezelyeler ... Hepiniz gerçek sevgiyi bulun dileğiyle ......

 ....der çeker giderim kendi blogumdan dost bezelyeler...




 Gece yatağına yatınca gözlerini kapatabilirsen bir düşün bakalım o kadar gücün varsa  nerelere gideceksin nerelere.... Aklın almayacak hayallerinin gücünü senin bile sevgili bezelye blogger..


29 Ocak 2013 Salı

MİM İÇİNDE MİM


 Bütün Bezelyelere Selam Olsun...
     Bezelye İkizler Ebru beni süper bir mim ile mimlemiş. İlk başta uuuu ben bu işin altından nasıl kalkarım derken bir anda kendimi bu müthiş keyifli bir hayal dünyası olan mimin içinde buldum ve tekrar tekrar teşekkür ediyorum Bezelye Ebru'ya...


Sabaha karşı 4'te kapınız çalındı..
     Yok yok benim hırsız kapıdan gelmez. Evde de benden başka kimse olmadığı için, gerçi bende daha yatmadığımdan en iyisi sakin sakin kalkıp dürbünden bir bakayım derim...

Sizden genç bir iş arkadaşınız terfi etti...
    -Ne komik 3 10'luk olmama rağmen rütbe olarak şirketin en genci benim (havam batsın)

  Sevgiliniizin Annesi size bir hediye almış ama....
    -Gene yok yok olmaz öyle şey hem bu aralar sevgili modunda değilim. Hemide birinden hediye almak bundan böyle bana ters iş  

 Arkadaşınızla bir kafede buluşacaksınız. Sİz biraz gecikmeli olarak gidiyorsunuz ve masada hararetli bir tartışma var. ''Keşke daha erken gelseymişim'' diyorsunuz içinizden. Ne olabilir?
     -Şurası kesin ben hayatımda kolay kolay bir buluşmaya geç gitmedim. Onlar erken buluşmuşlardır orası başka... Kesin kes bir iddia vardır ve onun şikesi konuşuluyordur.. Örnek; tavla, pes, futbol, :)

   Hoşlandığınız kişi sizi arabasıyla dolaşmaya davet etti. Arabasına gittiğinizde...
     - Biraz sert olacak ama sigara varsa ben yokum. Gerçi kim benden hoşlanacak ki.. Ama ben nasıl hoşlanırım onuda unuttum malum ben dertli bir erkeğim bu aralar..

     Sokakta yürürken birinin sizi takip ettiği hissine kapıldınız...
   -Oooo tam benlik deyip o kim oluyorsa en kısa sürede onu takip etmeye başlarım.. severim ajan oyunlarını ama şurayı atlamayalım iyi bir ajan değilim.

    Haksızlık....
     -Çok uğradım. Hiç haketmediğimi düşündüm. Ama hayat işte.. Ne denir ki ! Zamana bırakalım sonu ne olacak...

     İcat ettiğiniz kokteylin adı...
    -Su.. Günde en az 4 litre.. Nereye gidiyor bilmiyorum. Ben suyu suyla içenlerdenim.

     Gemidesiniz ve kamaranızı... ile paylaşmak zorundasınız.
   -Paylaşmak hayatta herşeyimi paylaştığımı inanıyorum. Kamaramıda paylaşmam gerekiyorsa bu sefer bir kar olsun der onun içinde öteki ben ile paylaşmak isterim (saçma oldu ama bende öyleyim bu aralar)

     Yılbaşı büyük ikramiyesi size çıkmış... ( ahh keşke:))
    -Bu hayali çok kurdum onun için 10 yıldır seri bilet alırım.. bunun için başlı başına bir post yazılır. Ama bu olursa blogdaki takipçilerime (tabiki çıktığı zamanki sayıya bağlı) az sayılmayacak kıyak yaparım. Bonkörümdür ama cimri derler her nedense..

    Bir partiye gittiniz ve kapıdan girer girmez bütün bakışlar size çevrildi...
     --Uuuuuuuu..
1) Hemen fermuarıma bakarım. 2) Yanımdakine bakarım. 3) İkisinde de bir sorun yoksa çeker giderim bezelyeler...

Ve tabikii hakkımdaki 11 gerçek.....

1) Karşımdakine sorarım doğrumu diye benim gözümün içine bakıp doğru diyorsa artık yalanda söylese doğruda benim için önemi yoktur.

2) Yürümek için yaratılmışım. Bana yeterki güzergah verin sizin ile her yola gelirim.

3) Üşümeyi çok severim üşümek için 3 km yol yaptığımı bilirim.  

4) İddiaya bayılırım. Çok mantıksız olmayan her iddaa da benim adım yazılmıştır en başlarda..

5) Can oğlum için ölürüm. Kaç kere gerekiyorsa o kadar ölürüm.

6) Kimsenin zor durumda kalmasını sevmem. Burnumun gireceği bütün deliklere girmişimdir. Dostlarıma arkadaşlarıma bir nebzede yardım edebilmek için, yeri gelmiştir dayak yemişimdir yeri gelmiştir .... 

7) Alınacak iki öcüm var alırmıyım bilmiyorum ama aldığımda buradan değil gazetelerden öğrenirsiniz artık.. Arkamdan o vakit iyi blogger da olmuştu derseniz sizin içinde dua ederim emi...

8)  24 saatin 18 saati çalışırım ama fazla şikayet etmem çünkü çalışamadığımda kafamdaki sorular beni yer bitirir onun içinde benim çalışmam gerekir. Boş duramam. Son 10 12 yılda bir günü tek başıma evde geçirdiğimi bilmem hele hele  bir odada  hiç bilmem.

9) Hataları affetmek erdemdir. Her ne olursan ol gel diyenlerdenim. Yeter ki geldiğinde benliğinle gel.. 

10) Benim dışarıya karşı sakinliğimi görenler benim içimdeki fırtınanın tarifini bilemezler. onun için ben derim ki o fırtına bir gün sizin karşınızda olduğunda siz beni yakanlar o zaman arkama geçmek için debelensenizde ne fayda...

11) Artık bende Kaybedenler Kulubünde bir oyuncuyum. Onun içinde o role bürünmem gerek varsın gitsin bu bezelye ve işte bende buralardan zamanı geldi mi çeker giderim ....

28 Ocak 2013 Pazartesi

BEZELYELER DÖVME KARARI VERİLMİŞTİR

      Sağolsun blogumda yayınladığım dövme yorumları hakkında ve yakın çevremdeki arkadaşlarımdan aldığım fikirlerin doğrultusunda dövme kararımı kesinleştirmiş bulunmaktayım yem yeşil bezelyelerim....

  Karşınızda sol kol omuz bölgemde bulunmasına karar verdiğim oğlumun ve tuttuğum takımın amblemi olan Aslan yüzü... iddialı diyebilirsiniz ama anlamı büyük benim için ... Öyle tek başına olmasın dedikten sonrada altına güzel ve anlamlı bir yazı oda düşünülüp karara varılmıştır.
    



Alman düşünür Nietzche'den Beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir yazdıracağım. ( Şu şekilde de yazdırabilirim: Strengthens kill everything) 

  Bu büyük keyif bittikten sonrada hayatımda hiçbir zaman sonu olmayan puzzlelar içinde bu küçüklerden  içinde kalp olsun isteyerek uygun bir yerime yaptırmaya karar verdim..

Bezelyelere yardımları için teşekkür eder. Daha fazla yardım etmek isteyenler içinde söz ile ilgili ufak tüyolar isteyebilir. ...............................................................................................................................................

27 Ocak 2013 Pazar

SADECE DOSTLUK MİMİ


Bunları biliyor muydunuz? 

Hassas kişilerin aslında en güçlü olduğunu, her şeyin üstesinden tek başlarına gelebildiklerini? 
Başkalarına nezaket gösterenlerin, kaba davranışlara en fazla maruz kaldığını? 
Sürekli başkalarıyla ilgilenenlerin aslında ilgiye en çok ihtiyaç duyanlar olduklarını?
Söylemesi en zor üç sözün “Seni seviyorum!” “Özür dilerim!” ve “Bana yardım et!” olduğunu? 
Biliyor muydunuz? 

Birinin mutlu görünmesi onun her daim mutlu olduğu anlamına gelmez; yüzündeki o gülümsemenin ardına bakarsanız, belki aslında ne kadar acı çektiğini ve gülümsemenin acısının üzerine beceriksizce örtmeye çalıştığı bir perde olduğunu görebilirsiniz.

Şu anda sorunu olan bütün dostlarımız için bir iyi niyet hareketi başlatalım. 

Blogumuza bu yazıyı kopyalayıp yapıştıralım. Belki bir aile sorunları, sağlık sıkıntıları, iş dertleri, o ya da herhangi bir konuda endişesi olanlara ve sadece birinin umursadığını bilme ihtiyacında olanlardan bir tanesi, birimizin blogunda rastlar ve bir anlık da olsa dünyada başkalarını düşünen insanlar da olduğunu fark eder. 

Bunu hepimiz için yapalım, çünkü kimse sorunlardan bağımsız değildir. Umarım bu yazıyı bütün blog dostlarımın duvarında görürüm. Bazılarınınkinde  göreceğimi biliyorum! Ben bir dostum için yaptım ve isterseniz siz de yapabilirsiniz. Çok basit, başka mimlerde olduğu gibi uzun uzun bir şeyler yazmanıza bile gerek yok, kopyalayıp yapıştıracaksınız. O kadar.  :) 


 Blog sayfalarında bu ara sıklıkla gördüğüm bir mim ve beni fazlasıyla etkilemesi sahiplenmemi yanında getirdi. Bende size bu dosttane mimi postlayarak yanınızda olduğumu benimde dost olarak yaşamak istediğimi belirterek buralarda olmak istiyorum sevgili dosttane bezelyeler..............................................................
...........................der çeker giderim Bezelyelerim..

26 Ocak 2013 Cumartesi

EN İYİ FİLM AFİŞLERİ

Ebru dan gelenler ( Gizli Afiş buydu) Benim için dünyanın en güzel afişidir..

 Film dedin mi benim için önceliklerden biridir afişi, ilk başta onunla bir iletişim kurmalıyım bana sadece oyuncuların isimlerini ve tiplerini vermemeli bana filmi anlatabilmeli onun içinde çok filme gitmişimdir afişi güzel diye.. Bazıları hiç karşılamamıştır beklentilerimi ama bazılarıda işte benim aradığım budur dedirtmiştir. İşte onlardan söz etmek istiyorum size gelmiş geçmiş aklımda olan bir yerinde kalan afişleri göstermek istiyorum sizlere..
   Aaaaa unutmuş olabilirim dikkat etmemiş olabilirim umursamamış olabilirim o yüzden size de iş düşüyor ve sizin beğeniniz burada yoksa o zaman  yorumlarda görmek istiyorum ona göre çalışkanlığınızın gösterirseniz  bu postta ekleme yapacağım o çalışkan ellerin afişlerini de burada yayınlayacağım afacan ve çalışkan bezelyeler....














Not:  Benim şimdilik listem böyle tabiki burayı hakeden bir sürü süper afiş var. Artık birazda sizden bekliyorum çalışkan bezelyelerim.. Hem bir tane olması gerektiini düşündüğüm ama buraya koymadığım süpriz afiş var. Bakalım onu kim bulacak o da merak ettiklerimden biri.. Gizli soru var anlayacağınız :)

    Hediye verirmiyim onu bilmiyorum ama o kadar kolayda değil gibi.. :)
                                       Bu postu yazar kaçar giderim afacan Bezelyeler....


Eris Trixtania nın beğenisi
Mr.E 'den gelenler... Bayağıda hoşlar...
Mr.E

Mr.E



Savicevic'in beğenisi
Pera nın beğenisi
Ebru dan gelenler
Ebru dan gelenler
Ebru dan gelenler



Ebru ve Eris Trixtania nın beğenisi
Eris Trixtania nın beğenisi
Pera nın beğenisi


Pera nın beğenisi



24 Ocak 2013 Perşembe

KADINLAR NASIL ERKEK SEVMEZ yada SEVER

Televizyon Kumandası: Televizyonu kumanda eden alet erkeğin eline yapıştığı an kadın için erkek gözden düşmüştür. Spor spor nereye kadar hemde sadece izleyerek olmaz öyle be birader..

Al sahne bu
Lömbür Göbek ve Aşırı Kaslı Vucüt: Hiçbirşeyin aşırısı beğenilmiyor.Önünüzde balkon gibi duran bir göbekle dolaşmayı istemezsiniz herhalde. Eğer bu ara biraz kaçırmışsanız ve göbeğiniz sizden önde gitmeye başlamışsa hemen kontrolü ele alın ve beslenmenize özen gösterin.Aşırı kaslı erkekler dikkat edin kafanız vucüdunuzdan küçük gözüküyor ise sizde dikkat edin emi..
2. ve 3. maddelerin cevabı
Slip Mayo:  Kadınlara ilgi duyuyorsanız, Alman değilseniz ve tabiki yüzücüde değilsiniz o zaman bu mayolardan uzak durun tamam mı bezelyeler...

Altın Takı: Çok zengin olabilirsiniz, altının rengini de seviyor olabilirsiniz ama kadınların ortak görüşü erkeklere altını yakıştırmıyorlar benden söylemesi
Böyle olduğu sürece sorun yok sanırım

Farklı Renkli Pantalon: Yok yok hiç denemeyin derim size.. Eeee tabiki güven hissiniz tavan yaptıysa orasını bilmem..

Ahanda şekil A..

Erkek Uzuvları: Son zamanlarda bloglarda takip ettiğim yazılarda bu konu bayağı bi sükse yapmış durumda. Hemcinslerim yolda yürürken oturup kalkarken o bölgelerinize yön vermeye çalışmayınız. Mümkünse kestirip ihtiyaç haline kadar yanınızda taşıyınız. Çünkü olay bayağı içler acısı durumda... )

Beyaz Çorap Giymek: Tenise mi gidiyor o vakit sorun yok ama orayı kim bulmuş der gibisiniz. O vakit çıkarın dolaplardan emi...

Tırnak Bakımı : Millet bu konu hassas illa özel bakım değil konumuz. Sadece dikkat temiz pak olalım emi..

Jöle: Dediğmiz gibi abartılı şeyleri sevmeyen kadınlar bu konuda da hassaslar. Abartılı bir jöleyi kim sever ki..


Kıllar: Evet erkeğiz çıkıyor ne yapalım diyenler vardır. Ama usturuplu be kardeşim biraz dikkat ne o öyle mağara adamı gibi geziyoruz ki toparlanın biraz karşımızda hanımlar var. Dikkat biraz konunun detayına girmiyorum bile sakın konuyu küçümsediğimi sanmayın...
                                      Resim koymaya kıyamadım sırf sizin için derdin farkındayım büyük sorun olduğunu biliyorum ama keyif kaçırmaya da gerek yok resimler ile... Ona göre kıymetimi bilin emi...

Ter Kokusu: Benim terim kokmaz, ben hiç ter kokmam diyenden korkacaksın ve bu konunun çözümü var. Lütfen dikkat edelim mis gibi kokmak varken hannibal gibi kokmaya gerek yok sanırım..

Bunlarında işi buymuş
Yağlı Ciltler: 100 metreden parlak yağdanlık şeklindeki yüzünüzle sizi tanımanızı istemez sanıyorum. Alt tarafı sabah akşam bir dove sabun.. Reklam oldu ama neyse ee biraz paranız varsa dermologica alın  sorun bitsin..

Sarı ve Bakımsız Dişler: Nasıl güleceksiniz düşünün bakalım. Sigaralı dişlerle mi yada sabah akşam 2 dakika  fırçalamak için bile emek harcamadığınız dişleriniz ilemi...
Arkadaş, diş denince favorim halen..
Yemek Yiyebilmek: Kadınlar erkeğin yemek yeme şekline çok dikkat ederler. Eğer hızlı ağzını doldurarak ses çıkararak bir de ağzınız doluyken konuşarak yemek yiyorsanız kalkın gidin derim size.. Ama bu kadarıda aynı anda yapılmaz ki canım ... Bende kovarım bu durumda ama ...

Hoba...


Karışık Durum Sakal olayını çözmüş değilim. Galiba sakallı oluşumdan da olabilir bu durum yada hep böyle olmam gerektiği söylendiğinden de olabilir. Onun için bu madde için sizden yardım isteyeceğim bezelyeler..
Sakallı
Top Sakallı favorim bu resimde
Sakalsız gibi gibi



İlgisiz Erkek: Abartmamak kaydıyla kadınlar kıskanılmayı ve beğenilmeyi severler. Bunun için fırsat buldukça bu hususun üstüne eğilinmeli bezelyeler...

Yatakta Sarılmayan Erkek: Olmaz böyle şey bunu çıkartıyorum buradan yada kalsın siz çıkartın oradan..

 Not: Aaaa bunlar bende var yada ben zaten yapmıyorum diye sevinmeyin çünkü karşınızdaki kadın... Bugün bunu beğenir yarın gelir tam zıtına kafayı takar onun için siz siz olun bu yazıyı sadece okuyun.. Herkesin kadını ve adamı kendine der çeker giderim buralardan bezelyeler.....

22 Ocak 2013 Salı

'' MİM ZAMANI '' DERT OLUNCA BÖYLE OLUYOR

    Sağolsun Bezelye Tosbağanın Dünyası beni Mimlemiş.. Bende hemen heves edip onun mimmine cevap vereyim diyerekten ama sadece fotoğraflar ile böyle bir cevap vereyim dedim.,

     Neden sadece fotoğraf der gibi olduğunuzu düşünüp;
  Cevap : Bazen insan bazı konular hakkında söyleyip söyleyip yazamıyorya işte ondan Bezelye Ahalisi...
 


                                                          ŞU AN YANIMDA OLSA ÇOK SEVİNİRİM


                                                           ŞİMDİ ORADA OLMAK VARDI
Kafamın İhtiyacı var


                                                              NEREDE O ESKİ GÜNLER
Abim ve Bezelye Emrilyo

                                                                   NELERİ ÖZLÜYORUM

Aile hayatın en güzel zamanı

                                                                            ÇOK SEVERİM
Aile olsun taştan olsun


                                                                      NEFRET EDERİM

   Resimsiz olacak tek nokta burası... Ne yazılır ki buraya.. Ne desem karşıma çıkmışlığı var. En iyisi ben bir şey demeyeyim de başıma gelmesin ahali Bezelye....

                                            BUGÜNLERDE ÇOK FAZLA DİNLEDİM


                                                             ŞİMDİKİ RUH HALİ
Hangisi benim belli değil

                                                - Dertli oldu ama yapacak bir şey yok hayat bu durumda....