17 Ağustos 2012 Cuma

SADECE DOMATES

   Kıssadan hisseye üç aylık göz göre göre ilerleyen meşakatli ama bir o kadarda keyifli bir hikaye sunacağım size,
   Sağolsun inşaattaki arkadaşlar bana sırık domates fidesi getirdiler taa düzceden bende bu fideleri boya tenekelerine yerleştirdim. Güzel bir toprak alıp sulamaya ve sevemeye  başladım, harbiden hergün dallarını sever bukuyorum ve o mis kokuyu kokluyor buluyorum kendimi.. İki kovada büyüyünce bir tanesini evimizin balkonuna götürme kararı aldım.

Belli bir boyu aşınca yanlarınada çubukları dikip keyifle onların gelişimlerini izler oldum. Artık temmuz ayına girdik, önümüzde bir ay gibi bir süre var. Bu süreyi keyifle takip ediyoruz. Bakalım nasıl ilerleyecek derken temmuz ayıda bitmiş bulunmakta bizim sırık domatesler sulak yeri buldular galiba hep boya gitme kararları almış duruyorlar. Resimlerde bodur kalan fide artık öteki sırığı geçmiş bulunmakta, agustos ayı içinde çiçekleri bekliyorum yoksa bu post yalan olucak gerçi ben gene dayanamam başarısızlığımıda yazarım ama bakalım bana yazdıracak mı bu domatesler....



8 yorum:

  1. Ah be Emir, ne güzel yapmışsın inan kokusunu hissettim, çok güzel kokar, keşke market domatesleri de öyle koksa yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sonunu getireceğim Bolat hadi hayırlısı

      Sil
  2. Sonuçlarını merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de aynı merak var Betula :)
      İnşallah sonuç beni daha fazlası için motive eder...:)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. sadece bir domates için 2 ay bekliyor insan ..
      hayatta sabır sabır sabır çok önemli...
      :)

      Sil
  4. Sendeki bu "dogal" sevgiye bayiliyorum Begit:)
    Tavuklar ne yapiyor, yumurtlamaya devam mi?

    YanıtlaSil
  5. severim toprağa basayım Semi. Çim görmeyelim hemen çıkar ayaktaliler.. Tavuklar süper civcivler de büyüdü sorma yumurtalar kapış kapış gidiyor yetiştiremiyor tavuklar bizim aileye ... Ama özel isteyenlere arzı endam ederim he yumurtalardan ona göre :)

    YanıtlaSil