3 Ağustos 2012 Cuma

DERYA BÜYÜKUNCU

   Son zamanlarda dikkat ettiğim bir konu var yakınımda, önümde, gazetelerde, televizyonda neredeyse heryerde olimpiyat konusu çıktığında herkesin komik diye anlattığı DERYA BÜYÜKUNCU polemiği, ben başından beri bu konuya biraz daha farklı baktığımı düşünüyorum. Evet 6. kez olimpiyatlara katılıyormuş ama gelmiş sonuncu olmuş da falan da filan da...
    Bizim ülkemizin en büyük sorunlarından biri işte burada gizli DERYA BÜYÜKUNCU 1972 doğumlu bir (Türk) sporcu bundan çok bulunmuyor dikkat edin devşirme değil (buna karşı olduğumu düşünmeyin ama halis Türk) , Dünyanın  en iyi yüzücüsü Michael Phelps Olimpiyat oyunlarında aldığı 19 madalya ile olimpiyat tarihinin en çok madalya alan sporcusudur ama Londra olimpiyatlarında sadece 27 yaşında olmasına rahmen yaşlı damgasını yedi, çünkü karşısında 16 yaşında olimpiyat ve dünya şampiyonu olan Sun Yang vardı. Dünya ülkeleri artık sınırlarını çok öne çektiler biz ise kendi çabasıyla olimpiyata katılmaya çalışan ( Önünde yürüyen komite onun gitmesine karşı çıktı ama uluslararası olimpiyat komitesi onun gitmesi gerektiğini bildirdi) Derya ile sonuncu oldu diye dalga geçiyoruz. Ama kimse 36 yaşındaki Derya Büyükuncunun türkiye derecesini geçemediği için olimpiyrta tekrar Derya Büyükuncu'yu çağırıyor. Yoksa keyfi istedi diye değil 70 milyonluk ülkede sadece o var o dereceyi yapan he, sizce burası ayıp değil mi?  Bizim bunun yerine yeni dinamik gençlere ihtiyacımız var ama ne yazık ki bizim ülkemizde davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Olimpiyatta Çin ve Amerika bu işe çok emek veriyorlar ve tabiki sonunda karşılığını alıyorlar.
     Bilim ve teknolojiyi kullanarak çalışmak çalışmak çalışmak lazım......



8 yorum:

  1. Kesinlikle artık 29 yaşında diye kariyeri bitmiş diye bahsettiler geçenlerde... Suyla bu kadar haşır neşir bir ülkenin yüzme konusunda niye bu kadar ilgisiz olduğunu merak ediyorum. Başka bir bakış açısı da tabi maddiyatla ilgili. Yüzme sporunu her önüne gelen yapamıyor maalesef.

    Bu yıl bir çok dalda onlarca sporcu katıldı olimpiyatlara ve dilerim bu ilgi ve alaka ilerde kat kat artar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam eder ama önemli olan bizim onlara olan gerçek ilgimiz bence Denizin Yıldızı... eksiklerimizi başkalarını kötüleyerek gidermeye çalışan bir toplum olduk artık

      Sil
  2. Bırak siyaset yapsınlar, spor lüks oldu bu ülkede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onuda yapıyorlar AtYarışındaki Eşek ..
      olimpiyat açılışını izlediysen sporcularımızın önünde yürypordu olimpiyat ve spor yöneticileri..
      Hani gerçek sporu yapanlar neredeyse madalya alsalar onlar çıkacaklar sporcular yerine kürsüye böyle bir millet işte....

      Sil
    2. Yoo izlemedim, takip etmiyorum da olimpiyatı, keşke edebilsem. Peki bizden başka yöneticilerle yürüyen ülke var mıydı? Hani olsa da yalnız hissetmesek keşke(!)

      Sil
    3. Gece tekrarları var kaçırma derim.. Inanılmaz sporcular var. Bizim gibisini görmedim çok çalışmak lazım yürümek için bile !

      Sil
  3. Begit, yazının altına imzamı atarım! Yazsam bundan daha iyi yazamazdım.
    Oturduğu yerden millet nasıl sallıyor! Zannedersin Türkiye yüzücü kaynıyor da, bu adam ısrarla kendisi gitmiş olimpiyatlara!
    Bizim ülkemiz böyle, iş yapanı bir dövmedikleri kalır. Cem Yılmaz`ın dediği gibi, adam film yapıyor diye yemediği laf kalmadı. Kendi parasıyla, imkanıyla yapıyor. Beğenmeyen izlemez, bu kadar basit.
    Herkesi eleştir, o film yapmasın, falanca zaten türkücü o da yapmasın, bilmem kimin filmleri çok küfür dolu vs. Eee zannedersin herkes sanat filmi izliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Semi kelimelerin için...
      evet senin dediğin gibi bir topluluk olduk biz...
      Hiçbirşey yapmayım sadece eleştirmek büyük bir branş oldu bence..
      Bunun olimpiyatını yapsalar uzak ara birinci olur bu millet

      Sil