9 Mayıs 2016 Pazartesi

SADECE YÜRÜYÜŞ DEYİP GEÇME



      Merhaba bezelye ahalisi umarım iyidir keyifler, tadımız kaçık biliyorum ama her ne olursa olsun yüzlerimizi güldürmeye çalışalım olur mu? Şimdi gel gelelim bugünkü safsatamıza.... Konumuz spor ama değişik bir şekline bakmaya çalışacağım bu sefer bakalımmm..

      Son zamanlarda herkes kendine göre spor yapıyor, yapmaya çalışıyor dolu dizgin spor salonları parklar bahçeler ama gel gelelim ne kadar doğru ne kadar aktifler ve tabiki  beslenme ama beslenme konusunu bu postta konuşmayacağım.

     Sporun çesitleri mevcut zorluk ve branş olarakta değişiyor ben en basitine ve bana kalırsa en güvenilirine değineceğim yürüyüş evet yanlış duymadınız yürüyüş bu işin olmazsa olmazıdır.

     Konuyu açmak için örnekler vereceğim, mesela günde spor yaparak 1 saatte 7000 adım atıyorsunuz. Geri kalan 23 saatte de sadece 3000 adım oldu size 10000 adım oh mis dediğinizi duyar gibiyim. Hiçte bile yürüyüş bir spor aktivitesi gibi gözüksede spor saatinizde saymamanız gereken bir aktivitedir. Sizin yapmanız gereken ise o 23 saatte 10000 adımı bulma felsefesidir. 10000 adım olmadan eve girmeyin markette alışveriş merkezinde arabanın etrafında da olsa yürüyün  ve o 1 saatte ise kalori hesabı yapın 500 kaloriyi yakmak için ve tabiki sıkılaşmak için çalışın, o zaman başarıyı yakalamış olursunuz. Ben ne sporcular ve şahıslar tanıyorum. Günde sadece 1 saat ile yaptıkları spor  aktivitesi ile en hoş vucuda sahip olacaklarını sanıyorlar o iş öyle kolay olsa keşke....


    Günde spor hariç atılmış 10000 adım 400 kalori yakımı sağlar.
    1 saat kürek çekerek ile 1000 kalori den kurtulmuş olursunuz.
    Uzay bisikleti ile 1 saatte 600 kalori hedefini bulabilirsiniz.
    Bizim en büyük aktivitemiz olan Tv seyretmek 1 saatte 85 kalori yakımı sağlar.


   Adım atın kimse için değil kendiniz için yapın bunu, takın kulaklığı istediğiniz şarkıyı söyleyerek yapın  bunu haftada 7000 adım size haftalık 2800 kalori yakımı olarak geri dönecek hemde en sakininden.....

      Birde yanına gerçek bir spor koydunuz mu olacakları siz düşünün,  Spor, salonlarda geçirilen zaman veya spor aletleri ile ilgilendiğiniz vakit değildir. Yaz geliyor geldi derken bitti bile demeden bir yerden başlayın derim........


  Sağda gördüğünüz 8 günlük spor saatlerim olmadan attığım adımlar, hiç yabana atılır mesafeler olmadığını belirtmek isterim.
   

9 yorum:

  1. Okurken yoruldum ayrıca attığın adımlara bakılırsa hepimiz adına yürümüş gibisin. O halde ben yatıp biraz dinleneyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha senide benim yerime spor yapsinlar diyenlerden gördüm sanki ;)

      Sil
  2. Bu yorum yagli cilde atilan bezelye yorumu gibi olucak ahahaj o yuzden en iyisi adim listene bakip önunde saygiyla egiliyim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu ne yaaa! O kadar hesaba ben gelemem:)
    (şşşt, çok hareketli bir insanım, o kadar adım atmış mıyımdır sence:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence telefona indir bir uygulama dene derim.. hep 10 15 adimlik hareketleri saymiyor ona gore ;)))

      Sil
    2. Söyle bakalım bir uygulama adı da indirek:)

      Sil
  4. Bir kac hafta önce buna karar verip koluma taktigim bir bant ile günlük adimlarimi saydiriyor, gece nasil yattigimi kontrol ediyorum. Bileklik telefonum ile baglantili güzel bir uygulama ile aksamlari bakiyorum.
    Ben ki 10.000 adima ulasamayinca evin koridorunda volta atiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşu sen bilirsin işini ;) ne güzel dusunmussun

      Sil